bedwantsen

Bedwantsen bestrijden én voorkomen!

Bedwantsen ook wel bedbugs genaamd en vroeger beter bekend als wandluis, zijn niet-vliegende bloedzuigende insecten van een halve centimeter groot. Hun beten laten bulten achter die vreselijk jeuken. Waar komen bedwants vandaan en wat kun je tegen ze doen?

In New York woedde enkele zomers geleden een ware bedwantsenplaag, vooral in hotels. De afgelopen vijf jaar is het aantal meldingen van bedwantsen daar verviervoudigd. Ook in Nederland duiken deze kriebelbeestjes steeds vaker op. Er zijn nog geen cijfers bekend, maar plaagdierenbestrijders moeten steeds vaker uitrukken na telefoontjes over bedwantsen. Uit recent Canadees onderzoek blijkt dat deze beestjes niet alleen heel vervelend zijn, maar ook nog een mogelijke verspreider van ziektes. De onderzoekers ontdekten dat bedwantsen resistente bacteriën bij zich droegen, onder andere de superbacterie MRSA. Hoog tijd dus om meer te weten over deze kriebelbeesten, en nog belangrijker, hoe je er van af kunt komen.

Internationaal Vliegverkeer

Bedwantsen waren in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog vrijwel verdwenen dankzij bestrijding met DDT, maar dat middel is nu verboden. De laatste 15 jaar zie je ze echter weer opduiken als gevolg van het internationale vliegverkeer. Mensen nemen de beestjes mee van verre reizen naar niet-Westerse landen. De bedwantsen komen in koffers of rugzakken terecht en kruipen er thuis weer uit.

Klachten

Bedwantsen houden zich graag in textiel op en zijn vooral ’s nachts actief. Het geelbruine insect voedt zich met bloed van mensen en zoogdieren. Hij bijt vooral gedurende de nachtelijke uren, wanneer hij in grote aantallen uit kieren, plafonds, naden in het behang en vanonder een matras te voorschijn komt. De klachten die optreden na beten door bedwantsen zijn variabel: van vrijwel geen reactie tot uitgebreide huidklachten, die waarschijnlijk nog dagen na blootstelling kunnen ontstaan.

Je kunt er vrij eenvoudig achter komen of je met bedwantsen te maken hebt. Heb je ‘s ochtends bulten op je benen die vreselijk jeuken, dan weet je dat je gebeten bent. Dit kun je controleren door de dekens en lakens weg te leggen. Over het algemeen zie je dan een aantal kleine rode puntjes met zo’n 4 à 5 millimeter afstand. Dit zijn de bloeddruppeltjes uit je benen op het onderlaken.

Gerichte bestrijding en preventieve bestrijding

Binnen de recreatieve sector is het preventief bestrijden van bedwantsen een veelbesproken onderwerp.

Er zijn zeer weinig chemische bestrijdingsmiddelen die toereikend zijn om af te rekenen met bedwantsen. Daarnaast moet deze behandeling vaak meerdere keren worden toegepast, voordat de insecten verdwenen zijn uit de kamer. Hittebehandeling garandeert 100% effectiviteit na één behandeling. Zo is uw huis of hotelkamer binnen enkele dagen volledig vrij van bedwantsen en dus weer volledig bruikbaar.

Belangrijker nog is de preventieve bestrijding. Hoe voorkomt u een bedwantsenplaag? Hierover kunnen wij u adviseren en samen met u een preventieplan opstellen.

Briljant Cleaning gaat een speciale training volgen en wordt daarmee gecertificeerd en bekwaam in het bestrijden van bedwantsen. We hebben dan de beschikking over de nieuwste methodes. Briljant Cleaning biedt dan een effectieve bestrijding, veilig voor uw gezin, huisdieren en meubilair. Schakel Briljant Cleaning in voor het bestrijding van bedwantsen of andere bijtende insecten in bedrijfsgebouwen, hotelkamers of woning.

Contact met Briljant Cleaning

Wenst u meer informatie over bovenstaande? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Briljant Cleaning. Dit kan per telefoon (0252-347293) of via ons contactformulier.

Ook deze bedrijven hebben de weg naar Briljant Cleaning gevonden....

wij-werken-voor

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews